Kerkgebouw

Het is een bijzondere verschijning, de Rehobôthkerk. De kerk heeft al vele bijnamen gekregen, zo worden de torens door sommigen beschuitbussen genoemd. Daarom is een korte uitleg over de architectuur van het kerkgebouw wel op z’n plek. 

Het gebouw is ontworpen door architect T. van Hoogevest, en is gebouwd in 1973. Bij het ontwerpen van de kerk is rekening gehouden met een aantal stedenbouwkundige eisen van de gemeente, bijvoorbeeld dat de kerk in de omgeving moest passen (zoals bij de Watertoren die naast de kerk staat).

De centraalbouw was in die tijd de meest aangewezen vorm, en hierdoor werd ook bereikt dat de afstand van de preekstoel naar de luisteraars zo kort mogelijk is. En de betrokken partijen wilden ook graag een hoog kerkgebouw. Dit leidde tot een cirkelvorming gebouw, omgeven door zeven torens.

 Maar wat het kerkgebouw echt bijzonder maakt, is de symboliek:

  • De zeven torens stellen zeven dagen voor. Er zijn zes dezelfde torens, de zevende toren is anders, die staat centraal met daarin de preekstoel. God schiep de wereld in zeven dagen. Daarvan zijn er zes die hetzelfde zijn, terwijl de zevende dag, de zondag, gewijd is aan de dienst van God.
  • De preekstoel bestaat uit drie halve cirkels. Hiermee wordt gewezen op de Drie-enige God.